Udtalelser fra deltagere i Deep Performance Leadership og anden undervisning indenfor bevidst indre lederskab.

Tag en gruppe mennesker med alt, hvad de er. Skab så i løbet af mindre end en time et tillidsfuldt rum, hvor det er helt trygt at dele følelser, sårbarheder, behov, drømme – at dele alt. Og fasthold så denne ramme på ubestemt tid – måske for livet. Et kraftfuldt og skabende rum for bevidst selvudvikling og personlig bevægelse i retning af styrket livsformål og livsudfoldelse.
Jeg har set mange forsøge – også med hele kursusforløb som tilløb. Men aldrig med samme kraft, samme lethed og samme usvigeligt sikre og bæredygtige resultat, som Heinrich.
I kraft at sit åbne, kærlige, inspirerende, intense, sårbare og fuldkommen ærlige væsen – og dybt professionelle facilitering, får Heinrich denne kunst til at synes legende let.
Tak, Heinrich, for det du er – og det du gør for andre, som du berører på din vej!
/Morten Bæk, departementschef

 

Som direktør i en større dansk virksomhed og med uddannelse fra bl.a. Havard Business School, var mit valg af en Mande Retræte hos Firekeeper drevet af et ønske om at møde radikalt alternative perspektiver.
Jeg mødte op til mit første retræte fordomsfuld og med en god portion skepsis, men jeg kan oprigtigt sige at Mande Retræten har været én af de største og mest betydningsfulde oplevelser jeg har haft.
Heinrich og hans team er fremragende facilitatorer og trækker på viden og egne erfaringer fra en række traditioner, der bringes i spil på en energisk, inspirerende og tryg måde.
Det handler ikke om tro, men om nærvær, fokus og om at gøre sine egne erfaringer. Og min erfaring er at forløbene hos FireKeeper kan skabe klarhed og balance som forudsætning for en stærk livskraft.
/René, direktør

 

 

Endnu et skridt på min personlige udviklings rejse er taget, denne gang på et af Heinrich’s mande retræter. Der var fra ankomsten, en rigtig god stemning blandt alle deltagerne, og den blev kun bedre som timerne gik, og inden weekenden var forbi følte jeg, at jeg havde fået 10 nye venner.
Heinrich har en fantastisk evne til at viderebringe hans viden, på en levende og let måde, og der var rigtig mange gode øjeblikke, øvelser, og lærdom vi fik med os, og der var tid til at det hele kunne tages ind.
Mit største udbytte af alt det var, at jeg fandt en ro, og taknemlighed i hjerte, som jeg har taget med mig hjem, og som nu kommer både mine kære, og mig selv til gavn.
Så jeg kan kun varmt, anbefale at tage med på et af disse retræter.
/Dan

 

Jeg har haft fornøjelsen af at deltage i to retræter under Heinrichs ledelse og er med i en mandegruppe.
Jeg har KUN positivt at sige om de oplevelser jeg har haft, indtil nu.

Heinrich formår på en ukrukket, uprætentiøs og HELT ærlig- og meget nærværende måde, at bringe os kursister i kontakt med en lang række emner, som indkapsler det, at være en MAND.Fællesskabet i det at være MAND, er en bærende kraft i Heinrichs facilitering, som fra første færd, fra første minut, sætter os alle i stand til bare at være sammen og hver for sig i de udviklende fællesskaber som vi udlever gennem meditation, stilhed, par- øvelser og fælles delinger. Vi kobler hjernen, selvfortællingerne og egoet fra – og sammen ER vi.

Til stede, nysgerrige, åbne og kærlige.Jeg har sammen med Heinrich, ikke een eneste gang følt mig provokeret, grænseoverskredet, eller på anden vis udfordret til andet end at give præcis det ind i fællesskabet, som JEG havde lyst til. Hos Heinrich er der 100% fuld accept for alles forskelligheder og miljøet omkring vores individuelle og fælles opvågning, er præget af stor indføling, skånsomhed og respekt.

Mine aller varmeste anbefalinger til ALLE, der på en rolig og tryg måde, har lyst til at være nysgerrige på sig selv, på det at være MAND – og ved hjælp af et støttende fællesskab af ligesindede, gerne vil mærke sig selv blive gladere, stå mere fast i sin maskulinitet og måske endda, sætte nye standarder for sin egen selvindsigt, selvomsorg og selvkærlighed.
/Jesper H, konsulent

 

Jeg har med stor taknemmelighed og ydmyghed deltaget i en manderetræte hen over en weekend.
Ord kan ikke beskrive mit healende udbytte af forløbet, til glæde og gavn for mig selv og mine nære og kære resten af livet.
Den indre souvenir fra et sådant fællesskab er ganske enkelt overvældende. Vi har delt, givet og taget med et højere formål for øje.
Det sjælelige, det følelsesmæssige, det sanselige, det kropslige har været i og på spil – and so much more.
Jeg kan kun varmt anbefale Heinrich Johansens firekeeper univers som en potent stifinder til alle mænd, som hilser på noget vildfarelse eller er i en slags sorg over at have mistet sig selv, helt eller delvist. Forløbet fuldendes af den fysiske ramme bestående af Gomde Retreatcenter og den storslåede omkringliggende natur.
/Allan Nørgaard, underviser og terapeut

 

Min oplevelse var så overvældende følelses mæssigt, at bare jeg skal skrive om det, bliver jeg rørt helt ind i hjertet.
Jeg oplevede fuld tillid, tryghed til bare at være mig uanset hvordan jeg selv så mig selv.
Den varme jeg blev mødt med åbnede mit hjerte til et helt nyt level. Den skønhed der bliver repræsenterer på dette retreat er så stor, smuk og ligefrem livsbekræftende.
/Torben Bech, underviser

 

Jeg kan på det varmeste anbefale alle mænd, på tværs af aldre, baggrunde og livssituationer, at deltage i ét af Heinrichs mande retræter. Heinrich fremstår som et utrolig autentisk og varmt væsen, som man hurtigt komme til at holde af og respektere dybt. Retræten vil, i min bedste overbevisning, være til gavn for alle, som kan tilgå en weekend med et åbent sind og være klar på møde sig selv og andre i dybe relationer. Ingen kan deltage og være upåvirket af atmosfæren. For mig personlig var det en stor oplevelse at arbejde med øget fokus på den legende dreng, elskende mand og værdige selv. Meget kraftfuldt.
/ Søren, direktør  

 
Forud for min deltagelse på et 3 dages Mande Retræte i juni 2021 havde jeg hørt meget positivt om Heinrich og ‘mande retræte – konceptet’ fra en kollega og en samarbejdspartner. Så jeg mødte op til retræten med store forventninger til den organisatoriske ramme og samtidig meget spændt på at møde de ukendte mænd jeg skulle tilbringe de næste godt 2 døgn sammen med. Samtidig havde jeg opbygget nogle store forventninger til hvad jeg som mand, ægtemand, far, søn osv. ville arbejde med, og i forlængelse heraf havde jeg opbygget forventninger/forhåbninger til hvad jeg ville få ud af min deltagelse. Og jeg må bare sige at mande retræten til fulde levede op til mine forventninger – faktisk fik jeg mere med hjem end jeg havde turdet drømme om. Står nu med et klart defineret livsformål; en erkendelse af at der skal meget mere leg ind i mit liv; bedre kontakt til mine følelser og med en bevidsthed om værdien af at møde mine medmennesker med at tale ‘følesprog’ og meget mere. Tak for et superstærkt ‘puf’ til den næste del af mit liv!
/Johannes           

 

“Jeg vil anbefale alle mænd at deltage i Heinrichs mandegruppe. Heinrich formår med lige dele omsorg, kærlighed, erfaring og drysset med passende dosis af forholdsvis tæmmet galskab, at skabe et mandefællesskab med alt hvad vi indeholder – og i det rum at flytte os til ny erfaring. Ny erfaring med at være mand, være menneske og være et spirituelt individ. I mandegrupperne produceres erfaringsbaserede erkendelser og visdom. Det burde være en del af alles pensum”
/Jesper  D, leder

 

Heinrich er i mine øjne meget mere end en lærer eller underviser. I kraft af hans dybe viden, enorme erfaring og stærke dedikation, hjælper han dig til selv at se, hvem du er, hvor du er, og derigennem hvad din vej fremad i livet er.
Han formår med stor autoritet, at skabe et frit, åbent, legende og udogmatisk rum, hvor man føler sig tryg og sikker, og hvor der er plads til sårbarhed, frygt, glæde og mod.
Jeg kan på det varmeste anbefale at tage kontakt til Heinrich, hvis man er nysgerrig og søgende på, hvad livet mere mere har at byde på – som mand, og som menneske.
/Sebastian Holmbäck, direktør

 

Dette var mit første retreat som jeg har deltaget i. Helt sikkert ikke mit sidste.
Jeg er selv bekendt med begrebet at være og leve i nuet.
Men for første gang forstod jeg det virkeligt! I både krop og sind.
Det var øjenåbnende at opleve. At være i ét med naturen og stilheden, var ikke mindre end fantastisk.
Som at komme hjem i mig selv.
Også parten med at møde nye mennesker, som alle kommer med et åbent hjerte, paraderne nede er en stærk oplevelse.
Efter kun 48 timer følte jeg at have kendt dem i årevis. Som en familie i sjælen.
Heinrich er virkelig god til få en til at åbne op for “posen” og få snakket om både de store og små ting i livet.
Han er selv deltagene og ikke en på den måde en mentor/guru, hvilket giver en helt fantastisk stemning i cirklen.

/Paw Rafn, leder

 

Heinrich og Firekeepers metoder i forståelse af sind og sjæl, med den altid kærlige vinkel med udgangspunkt i selvet, væren og sårbarhedens hjerte, kan lærer os mænd at stå stærkere i vores eget liv. Det uanset kultur, religion eller andre overbevisninger.
Det gør Heinrichs kunne og metoder helt specielle.

Vi mænd, er som vi er, af sjæl og hjerte. Sindet kan vi lære at styre og forstå når det leger med os.
Men vi skal lære at forstå at finde sårbarhed, styrke, nærvær og roen frem i os selv. Ikke mindst i troen på, at det i hjertet findes i os alle.
Den rejse har Heinrich så fin og dyb en respekt og forståelse for.
Derfor er Heinrich den rette læremester for mig på min rejse til et bedre væren i mit eget jeg, i mit eget åbne hjerte.
– Tak for det…Tak for dig..

/Anders Schönau, direktør

 

Jeg havde den kæmpe fornøjelse at deltage i en af Firekeepers mandecirkler, foråret 2021.
Jeg er en mand sidst i 40’erne, med alt hvad det indebærer af udfordringer, tvivl, tanker og usikkerhed.
Jeg har i mange år ledt efter nogen at dele tanker med, men aldrig fundet det rigtige. Enten har det været for meget arketypisk mandet, med mudder, bar overkrop og fandenivoldskhed, eller det har været for meget navlepilleri og følen sig selv.
Hos Heinrich og huset ved søen fandt jeg den perfekte mellemvej.
Vi var 10 mænd – af meget forskellig slags – men grundlæggende helt almindelige, og med samme ønske om at dele, undersøge og udforske.
Her var et rum hvor der både var plads til stilhed, eftertænksomhed, snak, erkendelser, leg, alvor, gråd, grin, nærhed, åbenhed og jordnær spiritualitet.
Det har været en fantastisk rejse og en enestående oplevelse – og jeg har her oplevet ting som jeg ikke har opsøgt eller ledt efter – men som jeg har fået, og som har ændret mit syn på mig selv, det at være mand og menneske samt på hele universet.
Kæmpe anbefaling til alle mænd. Jeg glæder mig allerede til at dele mere.

/Kåre Birk, højskolelærer